ZAFER-İN OPERASYONU

ZAFER-İN OPERASYONU BİGEM BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI

“TR33 Bölgesindeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Artırılması Operasyonu Teknik Destek Projesi kapsamında Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

DİTSO Genel Sekreteri Tansu KURT Kütahya’da düzenlenen Zafer-İN Operasyonu Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM) Bilgilendirme ve İstişare Toplantısına katıldı.

Avrupa Birliği Katılım öncesi Destek Fonları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamındaki Zafer Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu “TR33 Bölgesindeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneklerinin Arttırılması”Operasyonu uygulamaya başlamıştır.

Operasyonun Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığıdır. Operasyonun teknik destek yüklenici Firması ise WYG Türkiye liderliğinde, Project Group (TR) ve İnternational Development Ireland (IDI)’dan oluşan konsorsiyumdur. Operasyonun uygulama süresi 20 ay olup tahmini bütçesi 4.2 milyon Avro’dur. Operasyon  kısa ismi Zafer-İN olarak belirlenmiş tir.

Zafer-İN Operasyonunun başlıca amaçlarından biri Ajans bünyesinde Bölgesel İnsan Kaynakları Merkezinin (BİGEM) kurulmasıdır. Bu Merkezin potansiyel ortakları Bölgedeki Üniversiteler, İŞKUR İl Müdürlükleri, Ticaret Ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri ve Sendikalardır.

Toplantı Zafer kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve mali Yardımlar Daire Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu, WYG Int Danışmanlık LTD. ŞTİ. ‘nin liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen Zafer-İN Operasyonunun paydaşlarına BİGEM yapısına ilişkin bilgilendirme yapılmıştır.