TÜRKİYE& ROMANYA

DİNAR TSO & SİBİU TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile SİBİU  Tarım Ticaret ve Sanayi  Odası arasında karşılıklı hizmet standartlarının yükseltilmesinin sağlanması, Dinar Ticaret Odası üyelerinin ihracatının arttırılması ve Romanya ile karşılıklı yatırımların çekilmesi amacıyla “Kardeş Oda” Protokolü imzalandı.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası’nın sahip olduğu Akreditasyon sisteminde 5 yıldızlı Oda olabilmenin gerekliliklerinden birini yerine getirmek;

*DİTSO ile SİBİU Tarım Ticaret ve Sanayi Odası (CIA) arasında iletişimi güçlendirmek,

*Karşılıklı hizmet standartlarının artırılmasını sağlamak,

*Ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler/ projeler hazırlamak,

*Ticaret ve Sanayinin gelişmesi için birlikte hareket etmek ve böylece Dinar ile Sibiu odaları arasındaki birlikteliğiyle diğer odalar arasında işbirliğine rol model olabilmek amaçları için bir protokol hazırlanmasına ve bu protokolün de Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Tansu KURT ile SİBİU Tarım Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdür Prof. Eugen IORDANESCU tarafından “Kardeş Oda” Protokolü imzalanması uygun görüldü.

Kardeş Oda Protokolü kapsamında; Ulusal / Uluslar arası heyet ziyaretleri ve yurt dışı iş gezilerinde düzenlendiğinde üyelerin bilgilendirilmesi, katılımın sağlanması, DİTSO ve CIA faaliyet bülteninde yazı, fotoğraf ve benzeri haberlere yer verilmesi, web sitesinde link oluşturulması, Eğitim iş Geliştirme ve diğer odalarla ilgili konularda teknik destek sunulması/bilgilendirilmesi, Bölgemizdeki tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımına yönelik ortak etkinlikler, seminerler düzenlenmesi, Yeni Projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve uygun projelerde kardeş odanın ortak olmasının sağlanması, ortak projelere imza atılması, Uluslar arası Odalarla bağlantılar kurulmasında, Uluslar arası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütmek için ortak hareket edilmesinin sağlanmasını Kapsamaktadır.

Başkan Ahmet Hakan UYAN Akreditasyon sürecinden başarı ile çıkan Dinar Ticaret ve Sanayi Odasının İlk defa Yurtdışında bir oda ile Kardeş Oda Protokolü imzalamanın gururunu yaşamaktayız,

Kardeş Oda Protokolünün İki tarafa da başarılar getirmesini dileyerek, Bu Protokol Kapsamında Kardeş Oda SİBİU Tarım Ticaret Odasına Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Odamız üyesi iş adamları ile birlikte ziyaret gerçekleştireceklerini, Protokol ile ilişkilerin yeni pazarların oluşmasında önemli etken olduğunu dile getirildi.