TOBB’den 154 İLÇEYE 154 YENİ OKUL PROJESİ İLE İLÇEMİZE YENİ OKUL

TOBB’den  154 İLÇEYE 154 YENİ OKUL PROJESİ İLE İLÇEMİZE YENİ OKUL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin başlatmış olduğu 154 İlçeye 154 yeni okul projesi ile ilçemizede yapılacak olan okul  için Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na teşekkür ederiz.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz” dedi.​

TOBB’un eğitim hamlesi, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol töreni ile kamuoyuna duyuruldu. Projenin detaylarının da açıklandığı törene, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve toplam 365 Oda - Borsa Başkanı katıldı.

Protokole Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Abdullah BAĞIRKAN, Meclis Başkanı Ahmet ACAR ve genel Sekreterimiz Tansu KURT katıldı.

-“TOBB olarak, eğitime yönelik yapmış olduğumuz tüm yatımların ve desteklerin toplam hacmi, 3 milyar 587 milyon liraya ulaştı”

-“Eğitime yapılan yatırımdan asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalışıyoruz”

-Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Sadece kamu kaynakları ile yatırım değil, eğitime gönüllü paydaşlarla birlikte eğitim yatırımlarını yönetmenin de çok kıymetli olduğunu belirten Özer, “Onun için Milli Eğitim Bakanlığının en kadim ve en güçlü paydaşı TOBB ile çocuklarının nitelikli eğitime erişimini, kapasitesini ve verimliliğini artırmadaki iş birliğinden dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Başkanımıza yıllardır sürdürdüğü bu başarılı çalışmalarından dolayı en içten duygularımı sunuyorum” diye konuştu.

-“’Aradığım elemanı bulamıyorum’ söylemi tarih olacak”

Bakan Özer ve Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından söz konusu iş birliği protokolü atılan imzaların ardından hayata geçirildi. Bakan Özer, protokole imza atmasının ardından, “Bakanlık dönemimde attığım şu ana kadarki en güzel imza” diyerek, protokolün önemine vurgu yaptı. Toplantının Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı bölümü ise basına kapalı şekilde devam etti.