TOBB KOMİSYON VE KURULLAR TOPLANTISI

DİTSO BŞK AHMET HAKAN UYAN, TOBB ‘DE GENEL KURUL KOMİSYON VE KURULLAR TOPLANTISINA KATILDI.

TOBB bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla ayrı ayrı toplandı.​

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN, üyesi olduğu KOBİ Politikalar Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıda Dünya Kobi Forumu hakkında genel değerlendirmede bulunuldu. Tobb Kobi Danışmanlığı ve Belgelendirme konusu görüşüldü.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genel Kurul Komisyon ve Kurulları’nın üyeleriyle bir araya geldi. TOBB’un artık model alan değil, kendisi model olan bir kurum haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu iş dünyasının gündemindeki konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu.​

Kasım ayı içerisinde Fransa’dan Legion d’honneur nişanı almasının bütün camia için gurur verici bir gelişme olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, Eurochambres Daimi Başkan Vekilliğine getirilmelerinin de birlik ve beraberliğin başarısı olduğunu söyledi.

13-16 Kasım’da B20 Antalya zirvesini gerçekleştirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Gerçekten başarılı bir zirve geçirdik. Yorucu 1 yıl geçirdik. Sadece B20 için 190 bin km yol yaptık. 90 gece evimizde uyumadık. Tüm dünya iş aleminin mutabık kaldığı 19 öneri hazırladık. G20 Bildirisinde, bunların pek çoğunun yer almış olmasından dolayı da mutluyuz” dedi.

19 öneriden 14’üne doğrudan ya da dolaylı olarak G20 liderler bildirisinde yer verilmesinin sevindirici olduğunu anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İlk defa G20 liderler bildirisinde özel sektör tarafından kurulan bir kuruluşa yer verildi ve takdir edildi. Bu kuruluş TOBB ve ICC tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan Dünya KOBİ Forumu’dur. Ayrıca, Dünya KOBİ Forumu, G20 Liderleri tarafından KOBİ’lerin büyüme ve istihdama katkılarını artıracak küresel kuruluş olarak tanınmıştır.Bu sene B20’de ilk defa gündeme taşıdığımız dijital ekonomi konusu G20 Liderler Bildirisi’nde kapsamlı bir paragrafla yer almıştır. İlk defa dijital ve internet kelimeleri G20 bildirilerinde geçmesi önemlidir” ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının beklentilerinin hükümet programında yer almasından mutlu olduklarını ancak bunların uygulamaya geçmesi noktasında da takipçi olacaklarını vurguladı.

Mesleki Eğitimin yeniden düzenlenmesi gerektiğini açıklayan Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitim de özel sektörün rolünün artacağından söz etti.

Karekodlu çek ile ilgili açıklamaları için oda ve borsa başkanlarına teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Sistemin yaygınlaşması lazım. Bu yüzden daha çok duyurmamız lazım. Kamu ihalelerinde yerli malı belgesi ile ilk 6 ayda payı yüzde 30’a çıktı. 9 milyar lirayı yerli üretici kazandı. İthal mala gitmedi bu para. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK belgesi zorunlu hale geliyor. MEYBEM’i kurduk” açıklamasında bulundu.