TOBB & DİTSO İŞBİRLİĞİ İLE KOBİLERE NEFES KREDİSİ

TOBB & DİTSO İŞBİRLİĞİ İLE KOBİLERE NEFES KREDİ DUYURUSU

DİNAR TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİNE ‘NEFES KREDİSİ’’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ziraat Bankası ve Denizbank ile imzaladığı 'Nefes' kredisi protokolü kapsamında Dinar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 12 ay vadeli, düşük faizli kredi kullanabilecek.

İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Birliğimiz arasında protokol imzalanmıştır.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN, "Nefes" Kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada;  "Ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olan, istihdam sağlayan, ihracat ve ithalat rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ'lere nefes aldırmak adına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu'nun teminat desteğiyle Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında TOBB tarafından sağlanan kaynağa ilave olarak, Odamız öz kaynaklarından belli bir oranda bankaya kaynak aktararak üyelerimizin kredi kullanmasının yolu açılmıştır.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine çözüm getirmek amacıyla TOBB öncülüğünde düzenlenen NEFES KREDİSİ Kampanyasına Dinar Ticaret ve Sanayi Odası’ olarak finansman desteği sağladık.

2017 yılının en ucuz kredisi olarak nitelendirilen kampanyadan sadece Dinar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri faydalanacak.

Nefes Kredi Kampanyası Şartları

Nefes Kredisi, 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır. Faiz oranı yıllık yüzde 9.90 , aylık yüzde 0,825 ‘tir. Kredi azami limiti 50.000,00.-(EllibinTL)’dir. Ziraat Bankası ve Denizbank’ın şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.

Nefes Kredi Kampanyasına Nasıl Başvurulacak;

KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Dinar TSO’dan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bankalar ve KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.

Başkan UYAN,2015 Yılında Üyelerimize yaptığımız anketlerde Üyelerimizin % 85 inin kredi talebi olduğunu gördük ve konuyu bir Raporla TOBB sunduk.  TOBB bu Raporu uygun görerek yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Üyelerimizden topladığımız aidatları bu kredide kullandırmak üzere banka şubelerimize yatırarak üyelerimizin düşük faizli kullanmalarını sağladık.TOBB öncülüğünde Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası işbirliğinde KOBİ’lere verilecek kredinin iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını düşünüyoruz. Üyelerimizin istekleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üyelerimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz dedi.