Taslak Ulusal Yeterlilik Hakkında

Sayın Üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin,  Mesleki Yeterlilik Kurumu'na atfen odamıza göndermiş olduğu Taslak Ulusal Meslek Standartları Konulu yazıda;  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda Kültür, Sanat ve Tasarım sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında Dansçı (seviye 6) ve Opera Şarkıcısı (seviye 6) mesleklerinde ulusal meslek standartları hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS'lere http://www.myk.gov.tr/ güncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin üyelerimizin görüşleri talep edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak görüş bildirmek isteyen üyelerimizin en geç 04 Mart 2019 tarihine kadar Odamıza ulaştırmaları gerekmektedir.