RUSYA FEDERASYONU VİZE UYGULANMASI

RUSYA FEDERASYONU VİZE UYGULANMASI KARARI

Birliğimizin 28.12.2015 Tarih ve 24314 Sayılı yazıları; İlgi yazıda ; Rusya Federasyonu'nun, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlayacağı belirtilmekte olup, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Rusya Federasyonu'na seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın anılan ülkenin diplomatik veya konsolosluk temsilciliklerinden vize almaları gerektiği bildirilmektedir. Bununla birlikte, Rusya Federasyonu'nda geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan Türk vatandaşları, gemi adamı cüzdanı sahibi olan Türk vatandaşları ve resmi pasaport hamili (diplomatik, hususi, hizmet pasaportları) olan Türk vatandaşlarının vizeden muaf olduğu belirtilmektedir.

Yazıda devamla, İstanbul'dan vize başvurusunda bulunacakların,  Ergenekon  Mah. Cumhuriyet Cad. Engin Apt. No. 175/3 Şişli adresindeki vize merkezine başvurmaları tavsiye edilmektedir. Merkezin telefon   numaraları ile çalışma saatleri www.vhs-turkey.com web adresinde yer almaktadır.

Konuyla ilgili güncel gelişmelere Dışişleri Bakanlığı web sitesinin (www.mfa.gov.tr) "Duyurular" bölümünde yer verilmektedir

Bilgileriniz sunarız.