İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar

Sayın Üyemiz;

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’nin de bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yııl ocak ayı içinde  toplanarak çalışmalarını yürütmektedir.

Anılan prosedür gereğince işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talepleri en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğüne gönderilecektir.

http://www.mevzuat.gov.tr internet sitesinde yer alan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri tehlike sınıfları Tebliği” ekindeki işyeri tehlike sınıfları listesine ilişkin değişiklik taleplerinin işyeri tehlike sınıflarına yapılan itirazların değerlendirilmesi prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine ilişkin başvuru formları ile en geç 3 aralık 2018 tarihine kadar odamız aracılığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletilmesi gerekmektedir.

Tehlike Sınıfı Değişikliğine ilişkin başvuru formuna, www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.