IPA'NIN KIRSAL KALKINMA POREJE İLANI

IPA’NIN KIRSAL KALKINMA BİLEŞENİ ÇERÇEVESİNDE PROJE BAŞVURU İLANI

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) odamıza intikal eden 19.10.2015 Tarih ve 19117 sayılı yazıda;

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin olarak, 15. Başvuru ilanı yayınlamıştır. Söz konusu ilan, program kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik proje başvuruları ile ilgilidir.

Proje Çağrısı, rehber, programa başvuru için doldurulması gerekli dokümanlar, finansal destek miktarları ve TKDK İl Koordinatörlükleri iletişim bilgileri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) internet sayfasında www.tkdk.gov.tr yer almaktadır. Program, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Malatya, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Uşak ve Yozgat illerinde uygulanacaktır.

Projelerin finansal destekleme oranları ise yüzde 50-65 arasında olup, başvuru sahiplerinin eş finansmanı önem taşımaktadır. Bu çerçevede, başvuru sahiplerinin bankadan/tarım kredi kooperatiflerinden kredi alması durumunda, TKDK ile protokol imzalamış bir bankadan/tarım kredi kooperatiflerinden kredi alabilmeleri ve Kredi Garanti Fonundan yararlanabilmeleri mümkün olup, TKDK tarafından anlaşma yapılan bankalar ve kurumlar ile ilgili bilgiye TKDK web sayfası ve TKDK İl Koordinatörlüklerinden ulaşılabilmektedir.

Başvurular, 19.10.2015 tarihi saat:09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri TKDK internet sayfasında yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak olup, başvuruların son teslim tarihi 30.10.2015, saat:23.00’dir.

Bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Öncelik Ekseni

Tedbir Adı

Alt Tedbir Adı