İnşaat Ustaları Belgelerini Aldı.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ İLK DEFA BÖLGEDE DİNAR’DA VERİLDİ

DİNAR TSO ve MEYBEM işbirliği ile gerçekleşen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarına katılan katılımcılara belgeleri düzenlenen törenle teslim edildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları DİNAR Ticaret ve Sanayi Odası (DİTSO) işbirliği ile gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda DİNAR Ticaret ve Sanayi Odası (DİTSO) konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalar katılımcılara Dinar Kaymakamımız Mustafa ŞAHİN Dinar Belediye Başkanı Saffet ACAR, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ACAR ve DİNAR Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan UYAN ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet DEMİR, Abdullah BAĞIRKAN, Metin AVCI, Seydi BİR, Ersen ÇAKI, Nihat SARI tarafından takdim edildi. Çok tehlikeli işler kapsamında bulunan meslekler ile ilgili açılan sınavlar hakkında bilgiler veren DİTSO Başkanı Ahmet Hakan UYAN yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı inancındayım. DİNAR TSO olarak firmalarımızın mağdur olmamaları adına konu ile ilgili gerekli tanıtım ve bilgilendirmeyi yaparak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği sınav ve belgelendirme hizmeti sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 42 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanıyor” dedi.
“DİNAR’ımızın ayrı bir önemi var”
Ahmet Hakan UYAN konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün verdiğimiz bu belgeler de DİNAR’ımızın ayrı bir önemi var Bölgemizde ilk defa bu belgeler bizim tarafımızdan veriliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıoğlu’nun da girişimleriyle Türkiye’de başlatılan Mesleki Yeterlilik Belgelendirme mevzuatı gereğince Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan MEYBEM Firması belgelendirme hizmeti vermek üzere akreditasyon aldı. Yani çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtiyaçlarında olan mesleki belgelendirmelerin verilmesi konusunda çalışmalar yapmaya başladı. Odamız bünyesinde bizlerde bu konuda Hem meclisimizde hemde yönetim kurulumuzda çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları önceden başlattığımız için bizim bir avantajımız oldu ve ilk Türkiye’de bu işi yapan ilçeler arasındayız. Bizimde ilk uygulamalarımızdan bir tanesi de sizlersiniz. Bu anlamda gerçekten sevindirici. Ben çalışanlarımıza bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sektörün öncü firmalarından Nihat SARI ya ve Nihat ÇALIŞKAN’a da bu konuya duyarlık göstermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Öncülük yapmak ve yaygınlaştırmak bizim işimiz. İş dünyasına baktığımız zaman yeni mevzuatlara ayak uydurmamız gerekiyor. Yeni Mevzuatların içerisinde de bu var. Bununla hem kaza riskleri, hem de çalışma ortamı, hemde işin verimliği ve katkısı da artmış olacak. Sizin bundan sonra ki çalışma hayatınızda da başarılar diliyorum. İnşallah bu mesleki belgesiyle hayırlı işler yapmanızı, DİNAR’a yapılacak bütün işlerde katkıda bulunmanızı temenni ediyorum. Ayrıca bu çalışmaları başka sektörlerde de yapmaya devam edeceğiz.”dedi.
Belge dağıtım merasimine katılarak bir konuşma gerçekleştiren Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, her şeyin başının eğitim olduğunun altını çizerek şunları söyledi, “Eğitimli toplum olmak için okullara ihtiyacımız var. Siz gibi kalifiyeli eleman yetiştirmek için ise Dinar Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına ihtiyacımız var. bu odada 13 yıl hizmet ettim. Büyük bir özveriyle sizlerin mesleki yeterlilik belgelerinizi almak için çalışan Dinar TSO’yu kutluyorum. Sizler artık iş alanınızda bilgilendiniz. Belgelerinize kavuştunuz, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise, kalifiye eleman yetiştirmenin çok önemli olduğunu, işçi ve işveren arasında çok güçlü bir bağ ve güven olması gerektiğini belirtti. İngiltere’de noter olmadığını ve insanların sözüne ve kendi imzasına güvenildiğini de kaydeden Kaymakam Şahin, “Çalışma hayatında güven veren, verdiği sözü zamanında tutan bu devirde çok kıymetli. Çünkü diğer elemanlar arasında farkındalık oluşturmanız gerekiyor. Bu farkındalığınız da güvenilir ve dürüst kişiliğiniz olsun” dedi