İkili Odalara Üyelik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Birliğin yurt dışında muadil olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürdüğü, bu çerçevede, bir dizi ülke ile “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapılanmaya gidildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla şu ana kadar 11 ülkeyle “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulmuş olup, ülkemiz öncelikleri doğrultusunda bahse konu çalışmalar sürdürüldüğü anlatılmaktadır. Bahse konu ikili Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıdaki gibidir:

• Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası  Forumu
  • Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu
  • Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili Oda Forumları kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere buradan ulaşılabilmektedir.