GİRİŞİMCİLERE 50 BİN TL HİBE

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB İşbirliği ile UGE Protokolü İmzaladı

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası İle KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürlüğü arasında “Girişimcilik Eğitim “ Kursu protokolü imzalandı.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı ve Seminer salonunda Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan UYAN ve KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa ÇANAKÇI’nın karşılıklı imza attığı programda Dinarlı Genç Girişimcilere konuyla ilgili bilgiler verildi.

İmzalanan Protokolün akabinde bir toplantı gerçekleştiren KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa ÇANAKÇI şunları söyledi.

”Dinar’da girişimcilik ruhunun teşvik edilmesi ve desteklenmesi, istihdam, iş, büyüme, rekabet ve yenilik alanlarında bir ilerleme kaydedilmesi, daha güçlü bir girişimcilik kültürünün yaratılması için sürekli olarak girişimcilik eğitimlerinin düzenlenmektedir. Bu eğitimlerin amacı Afyonkarahisar!da girşimcilik kültürünün oluşması, girişimcilik faaliyetlerinin teşviş edilmesi  ve nihayetinde bir iş planına dayalı sürdürülebilir işletmelerin kurulması sağlanmaktadır. Girişimcilik eğitimlerine olan yoğun ilgi ve gelen taleplerin karşılanmasına yönelik planlı bir şekilde faaliyetlerini yürüten müdürlüğümüz, bu kez de Dinar TSO ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalamıştır” dedi.

İmzalanan İş Birliği protokolü kapsamında girişimci adaylarına dört gün süreyle 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitim sonrasında kendi işini kuran ve iş planını KOSGEB’ e onaylatan girişimcilere 50 Bin TL hibe, 100 Bin TL geri ödemeli girişim desteği verilecek.