Endüstriyel Tasarım Envarteri

Endüstriyel Tasarım Envanteri Anketi İle İlgili Duyuru

Endüstriyel Tasarım Envanteri Anketi İle İlgili Duyuru Sayın Üyemiz, “Odalar Birliğinin odamıza göndermiş olduğu 22.12.2015 tarih ve 23908 sayılı yazıda: Türk Tasarım Danışma Konseyi’nin hazırladığı ve Kasım 2014’te yürürlüğe giren “Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2016)” Hedef 4, Faaliyet 1'de belirtilen "Türkiye'nin tasarım envanterinin hazırlanması" çalışması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) sorumluluğunda yürütüldüğü belirtilmiştir.

Envanterin amacı, Türkiye’de endüstriyel tasarım faaliyetlerinin insan kaynağı ve ekonomik açılardan hacmini, faaliyetlerin hangi sektörlere dağıldığını, endüstriyel tasarımcıların mesleklerini nasıl icra ettiklerini, uzmanlık alanlarını ve gelir durumlarını araştırmaktır. Hazırlanacak envanter, devlet desteklerine, vergi teşviklerine ve Türk Tasarım Danışma Konseyi'nde yapılacak çalışmalara temel oluşturacaktır. Bu doğrultuda, bünyesinde endüstriyel tasarım faaliyeti bulunduran veya endüstriyel tasarım hizmeti alan üretim veya pazarlama firmalarına, endüstriyel tasarım hizmeti veren ofis veya şirketlere, dört yıllık endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasarım bölümlerini bitirmiş tasarımcılara yönelik hazırlanmış anketlere birliğimiz web sayfasındaki www.tobb.org.tr “Endüstriyel Tasarım Envanteri” anketleri adlı bölümden ulaşabilirsiniz.

Gereğini bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,