DİTSO’YA İLÇEMİZ MUHTARLARINDAN ZİYARET

DİTSO’YA İLÇEMİZ MUHTARLARINDAN  ZİYARET

Dinar’ın Temel Sorunu İşsizlik

Dinar Ticaret ve Sanayi Odasında muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilçenin sorunları ele alınarak çözüm yolları arandı. Karşılıklı yapılan istişareler sonucunda en temel sorunun işsizlik olduğu belirlendi.

Dinar TSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan muhtarlarla bir araya geldi. Burada gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar ilçede işsizliğe mutlaka çare bulunulması gerektiğini, Organize Sanayi Bölgesinin cazip bir hale gelerek, yabancı yatırımcıların Dinar’a çekilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla alakalı gerekli çalışmaların her zaman yapıldığını OSB’ye yatırımcı gelmesi adına her türlü adımları attıklarını ve atmaya da her zaman hazır olduklarını kaydeden Başkan Hakan Uyan şunları söyledi, “Sayın muhtarlarımız bu duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dinar’da işsizlik sorununun çözümü noktasında OSB ve işsizlik ile  alakalı Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof Dr. Veysel Eroğlu ilçemize geldiğinde kendilerine bu konuyu anlattık. Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya’ya da durumu arz ettim. Şu an için OSB’mizin hiç bir borcu kalmadı. Eğer borçlandırılarak OSB’ye bir arıtma tesisi kurabilirsek yatırımcıların Dinar’a daha kolay bir şekilde gelebileceğini izah ettik. Bildiğiniz gibi ülke genelinde bir işsizlik söz konusu. Dinar’da şimdiye kadar kurulan işletmeler var. Göknur, Güriş gibi firmaların yanı sıra ileride yapılacak termik santral ile bölgemiz daha cazip hale geleceğine inanıyorum. Dinar TSO olarak elimizden geldiğinde ilçemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Siz değerli muhtarlarımızın fikirleri ve görüşleri her zaman bizler için çok değerlidir”

Yıllardır İlçeden Bir Vekil Yoktu

Dinar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Uyan muhtarlar toplantısında yıllardan beri ilçenin bir milletvekili olmadığını, ancak son seçimlerde Dinar’dan iki tane milletvekili çıktığını, bunun çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu, “Biri iktidar partisinden olmak üzere iki değerli vekilimiz var. Hep birlikte vekillerimizi daha da çok rahatsız etmeliyiz. Vekillerimiz ile devamlı istişare halinde olup elimizde dosyalarla birlikte vekillerimizin yanlarına gitmeliyiz” dedi.