DİTSO'DA -KOBİGEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

28 NİSAN 2016 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 11:00'DE DİNAR TİCARET VE SANAYİ ODASI KONFERANS SALONUNDA KOSGEB KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAKTIR

KOSGEB KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla yürürlüğe konulmuş olup, program kapsamında Türkiye genelinde imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerimize Türkiye genelinde 300 Milyon TL destek verilecektir.

KOSGEB KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 10. Kalkınma Planı, 64. Hükümet Programı KOBİ Stratejisi Eylem Planı ve Sanayi Stratejisi Eylem Planında belirtilen öncelikler dikkate alınarak,

1. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme

2. Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması

başlıklarında çağrıya çıkılarak, KOSGEB tarafından yürürlüğe alınmış ve kurumsal internet sayfamızda (www.kosgeb.gov.tr)  yayınlanmıştır. Proje başvuruları; 1 Nisan – 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında alınacaktır.

Afyonkarahisar ilimizde:

·        Geleneksel İmalat Sanayinde (orta-düşük ve düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler) faaliyet gösteren işletmelere program kapsamında 200.000 TL Geri Ödemesiz, 400.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda: 600.000 TL

·        Orta- Yüksek ve Yüksek Teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelere program kapsamında 300.000 TL Geri Ödemesiz, 500.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda: 800.000. TL destek verilecektir.

İlimizde uygulanacak destek oranı ise %80’dir

KOSGEB KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilimizde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin daha fazla pay alması amacıyla Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerinde Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir.

Toplantı Programı aşağıda belirtilmiş olup, Tüm Üyeleriniz ve İlgililer davetlidir.

Yer: Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

Tarih: 28 Nisan 2016 Perşembe günü