DİTSO’DA KOBİ GELİŞİM TOPLANTISI

DİTSO’DA KOBİ GELİŞİM DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KOSGEB İL MÜDÜRÜ MUSTAFA CANAKÇI DİNAR’DA GİRİŞİMCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İl Müdürlüğü’nün (KOSGEB) ortaklaşa düzenlediği ‘kobileri bilgilendirme toplantısı’ Dinar TSO Konferans Salonunda  girişimcilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. KOSGEB afyonkarahisar il müdürü Mustafa ÇANAKÇI ’nın sunduğu bilgilendirme seminerine katılan dinarlı girişimciler toplantının sonunda destekler ve hibe krediler ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.’KOSGEB KOBİGEL-KOBİ gelişim destek programı ülkenin ulusal ve uluslar arası hedefleri doğrultusunda,küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki paylarının  ve etkinliklerinin ‘arttırılması,rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla yürürlüğe konmuş olup,program kapsamında Türkiye gemelinde imalat sanayinde faliyet gösteren ‘KOBİ’lerimize türkiye genelinde 300 milyon TL destek verilecektir ‘diyen Mustafa çanakçı konuşmasına şöyle devam etti ,’KOSGEB KOBİGEL-KOBİ gelişim destek programı kapsamında 10.kalkınma planı ,64.hükümet programı KOBİ stratejisi eylem planı ve sanayi stratejisi eylem planında belirtilen öncelikler dikkate alınarak ,orta-yüksek ve ileri teknoloji,KOBİ’lerinde katma değerin arttırılması  başlıklarında çağrıya çıkılarak KOSGEB tarafından yürürlüğe alınmış ve kurumsal internet sayfamızda (www.kosgeb.gov.tr) yayınlanmıştır.

proje başvuruları 1 Nisan – 6 Mayıs 2016 tarihleri arsında alınacaktır
Afyonkarahisar ilimizde:

·                      Geleneksel İmalat Sanayinde (orta-düşük ve düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler) faaliyet gösteren işletmelere program kapsamında 200.000 TL Geri Ödemesiz, 400.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda: 600.000 TL

·                      Orta- Yüksek ve Yüksek Teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelere program kapsamında 300.000 TL Geri Ödemesiz, 500.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda: 800.000. TL destek verilecektir.

İlimizde uygulanacak destek oranı ise %80’dir
KOSGEB KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilimizde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin daha fazla pay alması amacıyla Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerinde Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir Afyonkarahisar ilimizde imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerimizin söz konusu desteklerden daha fazla yararlanmasına katkı sağlaması için düzenlenen toplantı katılımcılar tarafından soru cevap şekli ile son buldu.