DİTSO ÜYELERİNE ÖZEL KOBİ DESTEK KREDİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB); Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Katılım ile imzaladığı protokol kapsamında DinarTicaret ve Sanayi Odası üyeleri aylık yüzde 1.85 faizle, 6 ay ana para ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay vadeli kredi kullanabilecek.

TOBB KOBİ Destek Kredisinden yararlanmak isteyen DİTSO üyeleri, başvurabilmek için öncelikle Odadan, “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Üyeler odadan alacakları faaliyet belgeleri ile ilgili bankalara istenen belgelerle başvuru yapabilecekler.

Piyasaya göre cazip olan kredi koşullarından oda üyelerinin yararlanmasını istediklerini belirten BAĞIRKAN; ‘’ Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alınırsa, bu proje ile mali sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize düşük faizli kredi desteği sağlanacak ve KOBİ’lerimiz bir nebze olsun rahat nefes alacaktır. Böylelikle iç piyasa hareketliliği sağlanacaktır. Hızlı, etkili ve verimli bir şekilde ülke ekonomisine ve reel sektöre destek olmaya devam edeceğiz. Eminim bu kredinin olumlu sonuçlarını en kısa zamanda alacağız. Bölgemiz sanayi ve ticaretine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.