DİTSO ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ BAŞLADI.

BASIN AÇIKLAMASIDIR.

DİTSO ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ BAŞLADI.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ve Denizbank ile yapılan protokol gereği üyelere Nefes Kredisi başlatılmış ve Nefes Kredisi ile ilgili detaylar hakkında Denizbank Dinar Şube Müdürü Ali İzzet TOPALOĞLU ile Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu başkanı Abdullah BAĞIRKAN Basın Açıklamasında bulunmuşlardır.

DİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah BAĞIRKAN yapmış olduğu açıklamada;

"TOBB desteği ile geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiğimiz “TOBB Nefes Kredisi”ni Odamızın da katkısıyla tekrar başlattık.

TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin yaklaşık 6 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekliyoruz. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacaktır.

Sağlık alanında en az sayıda can kaybı ile bu salgını atlatırken, şirketlerimizi yaşatarak Koronovirüs sonrası döneme hazırlık yapmamız gerekiyor. Çünkü salgın sonrasında İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak.  TOBB Camiası ve Dinar Ticaret ve sanayi Odası olarak bizlerde bu bilinçle, bu işi bir seferberlik gibi gördük ve salgının ilk gününden beri gece gündüz demeden üyelerimiz için çalışmaya devam ettik.

TOBB ve DİTSO olarak tüm gelirlerimizi üyelerimizin emrine vererek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Nefes Kredisi’nin yeniden başlamasına aracı olduk.

Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz Dinar Ticaret ve Sanayi Odasından alacakları belge ile Denizbank Dinar şubesine başvurabileceklerdir.

2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımını beklemekteyiz. Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek.

Bizim için önemli olan kısmı şu: 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek ve Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız.

Üyelerimizin dertlerine her zaman çözüm arayan bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan çok değerli TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Rıfat HİSARCIKLIOĞLUNA ve Denizbank Yetkililerimize çok teşekkür ederiz” dedi.