DİTSO UGE SERTİFİKA TÖRENİ

DİTSO&KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE UGE SERTİFİKA TÖRENİ

DİNARLI GİRİŞİMCİ ADAYLARI İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliği ile 23-26 Temmuz 2016 tarihleri arasında Dinar Ticaret ve Sanayi Odası'nda Üçüncüsü düzenlenen UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’ni başarıyla bitiren girişimci adaylarına belgeleri Dinar Ticaret ve Sanayi Odasında KOSGEB  Afyonkarahisar il Müdürü  Mustafa ÇANAKÇI’nın katılımı ile yapılan  törenle verildi.

Girişimcilik Eğitimi belge törenine DİTSO Başkanı Ahmet Hakan UYAN, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet ACAR, Dinar TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin AVCI  ile girişimci adayları  katıldı.

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa ÇANAKÇI; Katılımcıların yüksek oranda kadın girişimci olmasından çok memnun olduğunu dile getirdi.

Avrupa’daki kadın girişimci oranının Ülkemizdeki kadın girişimci oranının yaklaşık iki katı olması bizleri üzmektedir.

Kadınlarımızı ekonomiye sokmamız ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu sayede Ekonomisi en büyük ilk on ülke arasına girmek bizim hedefimizdir. Kadınlarımızın ekonomiye katılması için pozitif bir ayrımcılık yapılması gerekir çünkü iş kadınlarımız daha girişimci daha disiplinli ve geleceği daha iyi görebilmektedir.

Girişimci kursiyerlerin çoğunluğunun kadın olmasından dolayı ve yardımlarından dolayı Dinar TSO yönetim kurulu ve Meclis Kurulunu tebrik ederim.

Tüm Girişimcilerin yolu açık olsun diyor saygılar sunuyorum dedi.

Törende bir konuşma yapan DİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN “Odamız, KOSGEB işbirliği ile 23-26 Temmuz 2016 tarihleri arasında 28 kursiyer ile başlayan ve bugün burada 28 kursiyerimizin mezun olduğu üçüncüsünü düzenlediğimiz UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’nin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.

Çok değerli girişimci adaylarımız, Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda üçüncüsü gerçekleştirilen “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ”ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır

“Girişimci, ekonomik kaynakların düşük katma değer yaratan üretim alanlarından yüksek katma değer yaratan alanlara aktarılmasında rol oynayan temel unsurlardan birisidir. Girişimcilik ekonomik büyüme ve kalkınmanın motorudur. Yenilik ve yaratıcılığın kaynağıdır. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarını tebrik ediyor İş Hayatınızda başarılar diliyorum’’ dedi.