DİTSO KAPASİTE RAPORU RAPORTÖRLER EĞİTİMİNDE

Antalya’da, kapasite raporu raportörlerine eğitim verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) “Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi ve Raportör Eğitimi” Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO)yapıldı.​

ATSO Akademi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime, Antalya’nın yanı sıra, Afyon, Isparta, Burdur, Konya, Muğla il ve ilçe ticaret ve sanayi odalarından raportörler katıldı. Dinar Ticaret ve sanayi odasını temsilen Ticaret Sicil Memuru Ali DÜZTEPE katıldı..

Katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler veren TOBB Sanayi Müdürü Mehmet Ali Bayram, odaların kapasite raporlarının ülkenin sınai üretim gücünü tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programlara ışık tutmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Bayram, kapasite raporlarının TOBB’den eğitim almış eksperler ve raportörler tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, eğitim almamış eksperler ve raportörlere hazırlatılan kapasite raporlarının TOBB tarafından onaylanmadığını ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu eğitimlerin gerçekleştirileceğini söyledi

Daha sonra, TOBB kapasite raporu eksperlerinden Levent Gürler tarafından yapılan sunumda otomasyona girişi yapılarak uygulamanın nasıl yapılması gerektiği ve çeşitli kullanım detayları hakkında bilgiler verildi

Odaların sorumlulukları, uygulamadaki sorunlar ve çözümlerinin anlatıldığı eğitim katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.