DİTSO EGE BÖLGESİ TOPLANTISINDA

EGE BÖLGESİ ODA BORSA BAŞKANLARI TOBB YAPILAN BÖLGE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve başkanlığında TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Dinar Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan UYAN, Meclis Başkanı Ahmet ACAR ve Genel Sekreter Tansu KURT katıldılar.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada terör saldırılarına işaret ederek, zor günlerden geçerken birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.​

Hisarcıklıoğlu, “Camia olarak tam dayanışma içinde olmalıyız. Bir ve beraber olma günündeyiz. Dünya görüşü, fikri, zikri ne olursa olsun birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Oda ve borsaların faaliyetlerine ilişkin “Bu odalar ne iş yapıyor?” şeklinde bir algı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, üyeleri için yaptıkları çok sayıda hizmet bulunduğunu ifade etti. “Oda ve borsalar üyeleri için o kadar çok şey yapıyor ki, bunları mutlaka kamuoyu ve üyelerimizle paylaşmalı ve anlatmalıyız” diyen Hisarcıklıoğlu, özellikle medya aracılığıyla oda ve borsaların sunduğu imkânlarının tüm üyelere detaylıca anlatılmasını ve bunlardan istifa edilmesini istedi.

Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken,  Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun tedbir paketindeki konular istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi(MEYBEM)’ne ilişkin sunumlar yapıldı.

Bölgemizin sorunlarının istişare edildiği toplantı, İkili Görüşmelerle son buldu.