DİTSO AR-GE REFORM PAKETİ TOPLANTISINDA

TOBB ‘DE AR-GE REFORM PAKETİ TANITIM TOPLANTISI

Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 10 Mart 2016 tarihinde Akredite Oda/Borsaların Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumluları için “Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.​

Toplantıya Dinar Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Genel Sekreter Tansu KURT katıldı.

TOBB İkiz Kuleler’de, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıda, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  Sunumda, reform paketinde yer alan, Ar-Ge Merkezleri İnsan Kaynağı, Ar-Ge ve Tasarım Yapan Firmaların Vergisel İndirimleri, Ar-Ge Merkezlerinde Dışarıda Geçirilen Süreler, Gümrük Vergisi İstisnası, Siparişe Dayalı Ar-Ge Kavramı, Ortak Ar-Ge Projesi (Rekabet Öncesi İşbirliği), Tasarım Merkezleri, Bilişim Firmalarının Derecelendirilmesi, Yabancı İşçi Çalıştırma ve Tematik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri konularında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Toplantıda ayrıca TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yrd. Aydın Öztoprak tarafından gerçekleştirilen “Endüstriyel Tasarım” konulu bir sunum gerçekleştirildi.