DİNAR’DA İNŞAAT USTALARINA SINAV

DİTSO MEYBEM İŞBİRLİĞİ İLE İNŞAAT USTALARINA YAZILI SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte zorunlu tutulan mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili sınavlar Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile MEYBEM işbirliğinde yapıldı.

Toplamda 25 kişinin katıldığı yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara, ahşap kalıpçılar ve duvar ustaları katıldı. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından standardı yayımlanan 48 meslekte çalışanlar için, 25 Mayıs 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanan tebliğ ile 25 Mayıs 2016 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilmesinin ardından, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ. Arasında yapılan protokol çerçevesinde Dinar ve bölgesinde ilk defa yeterlilik sınavları gerçekleştirildi.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonlarında yapılan sınav, ilk etapta ahşap kalıpçı seviye 3 ve duvarcı seviye 3 meslekleri için gerçekleştirildi. Söz konusu mesleklerde çalışmakta olan ve belge başvurusu yapan kişilere MEYBEM yetkilileri tarafından mülakat ve teorik sınav uygulandı. Konuyla ilgili UMUT GAZETESİNE bazı bilgiler veren Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, 48 meslekte belgesiz kişi çalıştırmanın mümkün olmayacağını hatırlatarak şunları söyledi, “Tanınan bir yıllık süre 25 Mayıs 2016’da sona erdi. Oda üyelerinin tehlikeli ve çok tehlikeli işler arasında bulunan 48 meslekte faaliyet gösteren personelleri için belgelendirme çalışmalarına destek olmak amacıyla oda olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde kurulan ve TÜRKAK tarafından ekredite edilen MEYBEM ile iş birliği içerisine girdik. Odamıza gelen talepler doğrultusunda ilk etapta ahşap kalıpçı ve duvarcı meslekleri için bilgilendirme işlemlerine başladık. İlgililerin taleplerini almaya devam ediyoruz. Tanınan süre daraldığı için odamıza çok fazla talep ulaşmaya başladı. Belgelendirme sınavlarına, MEYBEM ile birlikte diğer meslek dallarıyla da devam edeceğiz. Özellikle riskli sektörler arasında bulunan inşaat alanında müteahhitlerimizin önümüzdeki süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına konunun üzerinde ciddiyetle durmalarını istiyoruz. Sınav ve belgelendirme hususlarında bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler Odamız ile iletişime geçebilirler” dedi.