DİNAR TSO’DAN USTALARA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan  MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları  yapılmıştı. Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ. Arasında yapılan protokol çerçevesinde Dinar ve bölgesinde 2.  yeterlilik sınavları 13-14-15 Ocak 2017 Tarihlerinde devam etmiş ve  Yapılan sınavlarda belge almaya hak kazanan adaylar

Belgelerini Dinar Kaymakamımız Mustafa ŞAHİN’in katılımı ile Seramik Karo Kaplamacısı, Betonarme Demircisi, Ahşap Kalıpçı, Duvarcı, Sıvacı, Isı Yalıtımcısı birimlerinde teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgelerini aldılar. Belgelerini alan ustalar aldıkları belgelerle mesleklerinde faaliyete devam edebileceklerdir.

48 MESLEKTE BAŞLATILDI

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN; “Avrupa Birliği kriterleri kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları MYK tarafından 48 meslekte başlatıldı. TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, inşaat, metal, otomotiv ve asansör sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanmış Seramik Karo Kaplamacısı, Betonarme Demircisi, Ahşap Kalıpçı, Duvarcı, Sıvacı,Isı yalıtımcısı işlemeci dallarında sınavımızı gerçekleştirdik. Devletin teşviği ile yapılan sınavlarda başarılı olarak belge almaya hak kazananlar aldıkları belgelerle faaliyetlerine devam edeceklerdir. Ustalarımızın Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Dinar Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanmaktadır.