CERN-TÜRKİYE Konferansı

CERN-TÜRKİYE Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin  29.03.2016 tarih ve 6477 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda,2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN)Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye’de üretim yapan sanayi firmamızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere Birliğimiz bünyesinde TOBB – CERN  Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERN’deki çalışmalar,alımlar, ihaleler ve TOBB – CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler  www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

Bu kapsamda TAEK ve TOBB – CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından yürütülen temas ve görüşmeler sonucunda CERN ‘deki en büyük dört deneyden biri olan CMS dedektörü ile Dünya’nın en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHC ‘de yapılacak olan ve toplam bütceleri 879 milyon Doları aşan iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticileri Ankara’ya bir ziyarette bulunacaklardır.

Bu amaçla 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 09:00 – 18:00 saatleri arasında Birliğimiz de “CERN – Türkiye Üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenecektir. Konferansımızın Duyurusu yazımız ekinde olup konferansa katılım için kayıtlar www.tobb.org.tr/cernkayit sayfamız da başlamıştır.

Ülkemizde kurulu Türk Sanayi Firmalarımızla birlikte ilgili diğer özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının da davet edileceği bu konferansa Türk girişimcisinin çalışmalarına öncülük ve liderlik eden Birliğimiz bünyesindeki Odalarımızın katılımı ile Odalarımıza kayıtlı Sanayi Firmalarımızın bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Ek; CERN-Türkiye Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı Programı