Çad’da Yatırım İmkanları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın yazılarına atfen, Encemine Büyükelçiliğinin Çad Ekonomi ve Planlama Bakanı Sayın ISSA Doubragne ile bir görüşme gerçekleştirdiği, adı geçen Bakan tarafından ülkemizde ciddi miktarda susam ithal edildiğinin belirtildiği, Çinlilerin kendilerine başvurarak toplu olarak 1 milyon ton susam satın almak istedikleri ve bu susamın hemen hemen hiç işlenmeden ihraç edileceği, esasen KOBİ’ler aracılığıyla susam, Arap zamkı ve yer fıstığı gibi tarım ürünlerini işleyerek ihraç etmek istedikleri ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye’den susam ve Arap zamkının en azından birinci safha işlenmesine yönelik olarak kendilerine örnek tesisler kuracak yatırımcılar önerilmesinden ve bu yatırımcılarla çalışılmasından memnuniyet duyulacağı belirtilmektedir.

Söz konusu yatırıma ilgi duyan üyelerimiz Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile (anara.daylan@tobb.org.tr) iletişime geçebilir.