ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖDÜL TÖRENİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Geleneksel Ödül Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.​Ödül Törenine Meclis Başkanımız Ahmet ACAR ve Yönetim Kurulu Üyemiz Metin AVCI katıldılar.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, bugünün Antalya iş dünyasının gurur günü olduğunu belirterek, “Böyle bir günde sizlerin arasında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün 3 hayırlı iş vesilesiyle Antalya’ya geldik. Sabah Antalya Ticaret Borsamızın emekleriyle hayata geçen Türkiye’nin tek ve en büyük yerel ürünler fuarı Yörex’i açtık. Artık YÖREX kurumsallaştı. Yöresel ürünlerin öne çıktığı bir fuar haline geldi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, “Kamu - özel, iktidar - muhalefet, tüm Antalya burada birlikte. Mesele Antalya olunca Antalya sevdalıları bir araya geliyor. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Antalya’nın bereketi buradan geliyor” ifadelerini kullandı.

Son 10 senede en fazla marka tescili yaptıran beşinci ilsiniz. Bu nedenle en büyük takdir de sizlerin olmalı, sizleri alkışlıyorum”.

Antalya’nın Türkiye ve ekonomi için çok önemli olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Antalya büyürse, Türkiye’de büyüyor, Antalya sıkıntı yaşarsa Türkiye’de yaşıyor. Bu nedenle Antalya’nın yeri farklı, buraya özel bir ihtimam göstermek durumundayız. İşte bu nedenle ben her sene aksatmadan Antalya’ya muhakkak geliyorum. Sizlerin nabzını tutuyor, sıkıntılarınızı, görüşlerinizi dinliyorum. Oda ve Borsa Başkanlarımla birlikte çözümler üretiyor, önerilerimizi hükümete iletiyoruz” dedi.

Antalya’daki oda-borsalarla iftihar ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, hepsinin Akredite oda-borsa olduğunu, üyelerine Avrupa kalitesinde hizmet sunduklarını söyledi.

Yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları nasıl aştıklarını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimizin de destek vermesiyle sizlere yönelik önemli adımlar atılmasını sağladık. En büyük şikayetiniz yüksek istihdam maliyetleriydi. Odamızla birlikte istihdam seferberliğini hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"Eskiden 'odalar ne iş yapıyor' diyorlardı. O devir çok geride kaldı. Artık odalarımız sizlere her alanda en iyi hizmeti üretiyor." diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, sıkıntıları hükümete ileterek çözüm bulduklarını vurguladı.