ABİGEM A.Ş. GENEL KURULU

DİTSO'DA ORTAĞI OLDUĞU AFYONKARAHİSAR ABİGEM A.Ş. GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

AFYONKARAHİSAR ABİGEM A.Ş. GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

DİTSO GENEL SEKRETERİ TANSU KURT ABİGEM GENEL KURULU’NA KATILDI

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş. 2013-2014-2015 yıllarını kapsayan Olağan Genel Kurul Toplantısını, 03 Mart 2016 Perşembe günü, saat 14.00’de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasındaki merkezinde gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen genel kurula Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş. ortaklarından; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı, S.S. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanat. Kredi Kefalet Kooperatifi, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği, Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Afyonkarahisar TÜMSİAD, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Kütahya Ticaret Borsası, Sandıklı Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası vekilleri katılmışlardır. Genel Kurulda Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’nin faaliyetleri, gelir ve giderleri ortaklara okunmuş ve ibra edilmiştir. Önümüzdeki 3 yıllık dönem için yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapılmış ve yönetim kurulu şu şekilde oluşturulmuştur;

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası,

Afyonkarahisar Ticaret Borsası,

Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı,

Afyonkarahisar TÜMSİAD, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği,

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan 7 kişi seçilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanlığına Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı temsilen Mehmet Mühsürler seçilmiştir. Genel kurulda, Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’nin Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, Isparta ve Antalya’da bulunan toplam 25 ortağı arasına, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katılma talepleri değerlendirilerek olumlu karşılanmıştır. Hisse devir işlemlerinin tamamlanması sonrasında Burdur ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odalarının katılımı ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 18 ABİGEM içinde en geniş katılımlı olan Afyonkarahisar ABİGEM’in ortak sayısı 27’ye yükselecektir. AFYONKARAHİSAR ABİGEM A.Ş. HAKKINDA Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Birliği ve yerel Odaların işbirliği ile başlatılan “Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile bölgesel bir İş Geliştirme Merkezi olarak 2008 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Afyonkarahisar ABİGEM 2010 yılından itibaren en geniş katılımlı ABİGEM olarak 25 ortaklı Anonim Şirket statüsünde faaliyetlerine devam etmektedir. Afyonkarahisar ABİGEM’in temel kuruluş amacı, bölgesindeki Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) başta olmak üzere tüm Türkiye’deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılması olarak tanımlanmıştır. Bu amaç çevresinde Afyonkarahisar ABİGEM, asıl olarak KOBİ’leri desteklemeye yönelik bir kurum olmakla birlikte, yasal statü, sektör ve büyüklük ayrımı yapmadan tüm kurumlara ve işletmelere de hizmet vermektedir.

AFYONKARAHİSAR ABİGEM A.Ş. KURUCU ORTAKLARI

1. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası

2. Afyonkarahisar Ticaret Borsası

3. Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı