Yatırım Ortamının İyileştirme Koordinasyon Kurulu

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB'nin 25.01.2016 tarihli ve 1585 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda; Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) kapsamında Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından teknik komiteler nezdinde çalışmalar gerçekleştirilmekte olup, görüş ve öneriler derlenerek eylem önerileri oluşturulmaktadır. Oluşturulan bu eylem önerileri hakkında belirli süreler içerisinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Anılan teknik komitelerden biri olan Dış Ticaret ve Gümrük Teknik Komitesi’nin sorumluluğundaki eylem maddelerinden biri de, ihracatçılarımızın havaalanı ve deniz limanlarındaki malların elleçleme işlemlerine ilişkin uygulamada serbest zaman tanınmasında kaynaklı ilave maliyetler nedeni ile haksız rekabete uğradığı, bu nedenle uluslararası uygulamaların araştırılarak yaşanan mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışma raporu hazırlanmasıdır.

Bahsi geçen konu ile ilgili yaşanılan sorunları ve bu sorunlara dair çözüm önerilerinin derlenerek Birliğimize İletilmek üzere 29.01.2016 tarihine kadar dinartso@tobb.org.tr  adresine mail atmaları rica olunur.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,