Türkiye-Sri Lanka 2.Dönem KEK Toplantısı

TOBB'dan gelen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın yazısına istinaden; Türkiye-Sri Lanka Ekonomik ve Teknik İşbirliği Ortak Komitesi (KEK) II. Dönem Toplantısının, 22-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Kolombo'da gerçekleştirileceği iletilmektedir.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ile Sri Lanka Sanayi ve Ticaret, Uzun Süredir Yerlerinden Edilmiş Kişilerin Yeniden İskânı, İşbirliği, Kalkınma ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Bakanı Sayın Rishad Bathiudeen'in eşbaşkanlıklarında düzenlenecek olan toplantı sonucunda II. Dönem KEK Mutabakat Zaptının imzalanmasının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede; ülkemiz ile Sri Lanka arasında ticarette karşılaşılan sorunlar ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerin en geç 7 Mayıs 2019 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza (global@atso.org.tr) iletilmesi hususu Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü