Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

Sayın Üyelerimiz,

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) I. Dönem Toplantısının 25 Ekim 2018 tarihinde Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar PEKCAN ve Almanya Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Sn. Peter Altmaier’in eş başkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Söz konusu toplantıda  (JETCO)  kapsamında iki ülke arasında önemli potansiyel arz eden belli sektörlerde çalışma gruplarının kurulması hususunda mutabakata varıldığı üzerinde durulmuştur.

Mutabakat Zaptında, Türkiye ile Almanya arasında “Ticaret Çalışma Grubu”nun kurulması ve Çalışma Grubunun Türk tarafı eşbaşkanlığının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Alman tarafı eşbaşkanlığının ise Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) tarafından yürütülmesinin kararlaştırıldığı belirtilmiştir.

Kurulan Ticaret Çalışma Grubunun görevinin;

Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret fırsatları, Ticareti engelleyen kural ve uygulamalar, Geleceğe dönük işbirliğini geliştirerek güçlendirecek projelerin önerilmesi, olduğu belirlenmiştir.

Türk-Alman Ticaret Çalışma Grubu’nun bahse konu çalışmalarında üyelerimizin görüşlerinin alınmasıyla ilgili TOBB tarafından bir araştırma yürütüldüğü üzerinde durulmuş olup,

Konu ile ilgili hazırlanan anketin, https://forms.gle/EzvFPF83dJGaqFxc7 linkinde yer aldığı belirtilmiştir.

Ankete son katılım tarihinin 30 NİSAN 2019 SALI günü mesai bitimi olduğu belirtilmiştir.

Saygılarımızla.