TIR İşleri (GENEL)

Değerli Üyemiz,

TOBB tarafından iletilen yazıda; yakın komşularımız olan ve taşımacılık ağımızda önemli yer teşkil eden Rusya ve Ukrayna arasında 24.02.2022 tarihi itibarıyla başlayan kriz ile birlikte Avrasya karayolu yük trafiği büyük ölçüde Gürcistan-Rusya arasındaki Verhniy Lars Sınır Kapısı ve Azerbaycan-Rusya arasındaki küçük ölçekli sınır kapıları üzerine kaydığı, bununla birlikte, Gürcistan-Rusya arasındaki Verhniy Lars Sınır Kapısında hava şartları, fiziki koşullar ve tarife dışı engeller nedeniyle de geçişlerde zorluklar yaşandığının bilindiği belirtilmiştir.

Anılan sorunlar neticesinde hem Gürcistan-Rusya yönünde Sarp Sınır Kapısı'nda hem de Rusya'dan dönüş için yola çıkan araçlar için Türkiye yönünde çok uzun kuyrukların oluştuğu gözlemlendiği bu kapsamda, Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluğun azaltılması ve alternatif güzergahlardan geçişlerin hızlı ve emniyetli bir şekilde sağlanması adına sürücülerimizin Aktaş ve Türkgözü Sınır Kapılarımıza yönlendirilmelerinin olumlu olacağı değerlendirildiği bildirilmiştir.

Konu ilgili üyelerimize duyurulur.