TİCARET SİCİL HARÇ TAHSİLATI

Ticaret Sicili işlemlerine ilişkin harçlar, Odamız tarafından tahsil edilmeye başlanılmıştır

SAYIN ÜYEMİZ

Ticaret Sicili işlemlerine ilişkin Ticaret Sicil harçları 01.01.2017 tarihinden itibaren Odamız tarafından tahsil edilmeye başlanılmıştır.

6728 sayılı Kanunla 492 sayılı Harçlar Kanununun 132 nci maddesine eklenen üçüncü fıkra ile ticaret sicili harçlarının Odalarca tahsiline ilişkin düzenleme yapılmış olup, 77 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel Tebliğinde uygulamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında açıklamalar yapılmış, söz konusu Tebliğin 4 üncü maddesinin son fıkrasına istinaden, Ticaret Sicili Müdürlüğünü bünyesinde bulunduran Dinar Ticaret ve Sanayi Odamıza  01/01/2017 tarihinden itibaren ticaret sicili harçlarının tahsili konusunda yetki verilmiştir.

Bu kapsamda, 01/01/2017 tarihinden itibaren yetkilendirilen Dinar Ticaret ve Sanayi Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemlerine ilişkin olarak ticaret sicili harçları Odamız tarafından tahsil edilecek olup, Üyelerimiz harç ödemesi için banka veya vergi dairesine gitmek zorunda kalmayarak işlemler tek durak olan Odamızda tamamlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla..