Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik

Sayın Üyemiz ;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’den tarafımıza iletilen yazıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yazısına istinaden kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yolu ile yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 17 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığı bildirilmektedir.

Yerli firmalarımızın projelere katılımının arttırılması, yerli katkı faaliyetlerinin öncelikli sektör ve alanlara yönlendirilmesi, yurtiçindeki imkân ve kabiliyetlerden azami ölçüde faydalanması,  yatırım ve teknoloji ihtiyaç olanaklarının etkin bir şekilde değerlendirilip yönlendirilmesi, yatırımların ve kazanılan kabiliyetlerin atıl kalmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından “Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” in tüm alanlardaki etkin bir şekilde uygulanmasının önem arz ettiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.