PASİFİK İTTİFAKI’NDA İŞ FIRSATLARI

Latin Amerika’nın bölgesel bir entegrasyonu olan ve 28 Nisan 2011 yılında kurulan Pasifik İttifakı (Pacific Alliance) Ülkeleri Peru, Şili, Kolombiya, Meksika Büyükelçilikleri ile Birliğimiz işbirliğinde 6 Kasım 2018 tarihinde saat 14.00’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kulelerde “Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya Meksika” toplantısı düzenlenecek olup bahsi geçen ülkelerle iş fırsatlarına ilişkin Büyükelçilikler tarafından sunumlar gerçekleştirilecektir.

Türkiye, dönem Başkanlığı’nı Peru’nun yaptığı Pasifik İttifakı’na tüm dünya genelinde gözlemci olan 52 ülkeden biridir. Peru, Şili, Meksika ve Kolombiya’nın oluşturduğu söz konusu entegrasyon 225.8 Milyon nüfusu ve kişi başına düşen ortalama 17,266 $ GSYİH ile Latin Amerika’daki stratejik, dinamik ve kapsayıcı bir girişimdir.

İttifaka bağlı ülkeler madencilik, enerji, tarım, otomotiv, sanayi, balıkçılık ve imalat alanlarında öne çıkmaktadır.

Söz konusu “Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya, Meksika” Toplantısı’na ilişkin programa ve katılım formuna ekten ulaşılmaktadır. Toplantı kapsamında İngilizce-Türkçe simultane tercüme hizmeti verilmektedir.

Bu itibarla, “gıda; tarım ve balık ürünleri, hazır yiyecek ve içecek, tekstil; hazır giyim materyalleri (yün ve akrilik), erkek hazır giyim ve yüzücü kıyafetleri, yiyecek ve kozmetik sanayi katkı maddeleri; doğal ürünler ve kimyasallar, otomotiv parçaları” alanlarında faaliyet gösteren ve bahsi geçen Toplantı ’ya katılmak isteyen firmalarımızın odamıza bilgi vermeleri gerekmektedir.