Mısır Üretici Kayıt Sistemi

Sayın Üyemiz;

İlgi : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 22.05.2018 tarih ve 7676 sayılı yazısı;

Ekonomi bakanlığından alınan 02.05.2018 tarih ve E.45058 sayılı yazıda,

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu ve konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı iletilmektedir.

İlgi’de kayıtlı yazıda, Mısır tarafından 13.04.2018 tarihinde alınan bilgilere göre güncellenmiş onaylı ve onay bekleyen firma listelerinin Ekonomi Bakanlığına iletildiği belirtilmekte olup, anılan listede yer alan 381 firmaya Mısır’ın ilgili idari otoritesi tarafından onay verilmiştir. Bununla birlikte, 148 firmanın ise halen onay beklemekte olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır Üretici Kayıt Sistemi’ne başvuru işlemlerinin tamamlamasına rağmen halihazırda henüz onay bekleyen üye firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve firmaların sisteme kabul edilmeme gerekçelerinin bilgisini elektronik posta ile vermek amacıyla  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (disticaret@tobb.org.tr) adresine 04.06.2018 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiği belirtilmektedir.

Saygılarımızla.