LAOS’TAKİ ÖZEL EKONOMİK BÖLGELER HAKKINDA

T.C. Dışişleri Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden odamıza gelen 04.02.2020 tarihli yazıda;

Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler (ÖEB) hakkında çıkan bir habere göre, Laos'taki ÖEB'den 2019 yılında toplam 394,4 milyon Dolar tutarında ihracat ve 1,1 milyar Dolar civarında ithalat gerçekleştirildiği, ihraç edilen mallar arasında elektronik parçalar, otomobil aksamları, ithal edilen mallar arasında makine, hammadde ve inşaat malzemelerinin bulunduğu kaydedilmekte ve bahse konu ÖEB'in Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden ve 2022 yılında tamamlanması planlanan Laos-Çin demiryolundan yararlanmalarının beklendiği bildirilmektedir.
     ASEAN ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından, firmalarımızın Laos'taki ÖEB yatırımda bulunmalarının yararlı olacağı belirtilmektedir.
ÖEB hakkında Laos Planlama ve Yatırım Bakanlığı Yatırım Geliştirme Dairesi'nin www.investlaos.gov.la sayfasından ayrıntılı bilgilere erişilebildiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize Sunarız.