IPA'NIN KIRSAL KALKINMA BİLEŞENİ

IPA'NIN KIRSAL KALKINMA BİLEŞENİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB'un 01.08.2016 tarih ve 14422 sayılı yazısı

İlgili yazıda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni I ( IPARD I) kapsamında 2007-2013 dönemi kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin olarak, on beş proje Başvuru İlanına çıkmış ve toplam 482.533.566,21TL olan 471 proje ile sözleşme imzalanmıştır. IPARD I programının devamı niteliğindeki, 2014-2020 dönemini kapsayan IPARD II Programı ise 27.01.2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından resmen onaylanmıştır.

2014-2020 dönemini IPARD II Programı kapsamında da gıda,tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyette bulunan üreticiler veya bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen girişimciler ile kırsal alanda belirli yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm, kültür balıkçılığı gibi çeşitli alanlarda yatırım yapmak isteyen kişilerin yatırımları için değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. IPARD II Programı çerçevesinde 800 milyon Avro AB katkısı ile 245 milyon Avro Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere 1 milyar Avronun üzerinde hibe kullandırılacaktır.

Bu çerçevede ekte yer alan ve TKDK tarafından Birliğimize iletilen  IPARD II Programı bilgi notu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen üyelerimizin TKDK ile irtibata geçmeleri hususunda gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla.