ARAP-AFRİKA KONFERANSI

2. Arap-Afrika Konferansı ve İş Kadınları Fuarının, "Kadın Girişimcileri Destekleyerek Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerine Ulaşmak temasıyla, 13-15 Şubat 2019 tarihlerinde, Fas Kralı Altıncı Mohammed in himayesinde, Sanayi İhracatı Gelişimi için Arap Birliği tarafından, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliğinde Fas ın başkenti Marakeş te düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, etkinliğin, Fas Hükümeti, Arap Ülkeleri Teşkilatı, Afrika Birliği, Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu başta olmak üzere birçok Uluslararası Kuruluş tarafından destekleneceği ve Konferansta, kadınlara teknik destek sağlanması, eğitim ve esnek kredi imkânı yaratılması, iş gücü piyasasında yeni oluşan sektörlere hükümet desteği sunulması ile suistimalden korunma yollarıyla ilgili konulara yer verileceği belirtilmektedir.

Ayrıca, etkinlik sanayi sektöründe Arap Afrika kadınlarının iş uzmanlarına erişimini, kapasite geliştirme ve iş eğitimi merkezlerini geliştirme konularını da ele alacaktır.

Etkinliğe İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden katılımcılar beklenmekte olup, etkinlik sırasında Arap ve Afrika iş kadınları arasında iki görüşmeler gerçekleştirilecektir. Etkinlikle ilgili broşür ekte iletilmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi için UNIDO Yatırım ve Teknoloji Teşviki Ofisi Başkanı Dr. Hashim Hussein (Tel: +973 175 36881 / 104; e-mail: h.hussein@unido.org; a.barhoumi@unido.org) ile temas edilebilir.