Afyonkarahisar Kitap Fuarı

Ülkemizin 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 yılı vizyonları doğrultusunda, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, öğrencilerimizin aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte kitap kokusunu hissedebilmelerini sağlamak amacıyla, 20/29 Nisan 2018 tarihleri arasında yaklaşık 100 ulusal yayınevi ve 40 üst düzey yazarımız kitapseverlerle bulaşacaktır. Afyonkarahisar'ımızı ve sahip olduğu potansiyeli marka şehir haline getirmek üzerine yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında, ilimizin kültürel ve sosyal yaşamına önemli ölçüde katkısı olacağını planladığımız kitap fuarında, yazarlarla söyleşi, imza günü, tiyatral ve sportif gösterilerinin yanında birçok etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilecektir.

Kitap Fuarında gerçekleştirilecek etkinlik projelerinden birisi de, Valiliğimizce Afyonkarahisar'lı Yazarlarımızı, geleceğimizin teminatı genç okuryazarlarımıza, kitapseverlere ve hemşehrilerimize tanıtmak, onlarla kaynaştırmak ve yazmış oldukları eserleriyle buluşturmaktadır. Katılım gerçekleştirecek olan Afyonkarahisar'lı Yazarlarımız, tahsis edilecek stantta hep birlikte okuyucularıyla bulaşarak, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecek, durumu ve zamanı müsait olanlar okullarımızda konferanslar verecektir.