2018/14 Sayılı Genelge Atık Su Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesi

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede ki değişiklikler hatırlatılmış ve gerekli bilgilere nereden ulaşılacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Yazıda, 2014/07 sayılı genelgenin yürürlükten kaldırıldığı ve yerine 20.11.2018 tarih ve  2018/14 sayılı Atık su Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesinin yürürlüğe girdiği belirtilmiştir. Söz konusu genelge de zamanla gelişen/değişen teknolojik ile ihtiyaçları doğrultusunda oluşan boşlukların ve uygulamada yaşanılan sıkıntıların giderilmesi amacıyla değişiklik yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu “Genelge” ve “Proje Onay ve Teknik Rapor Hazırlama Kılavuzu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği http://www.tobb.org.tr ana sayfasında bulunan “TOBB Birimleri” başlığı “Avrupa Birliği Dairesi” linkinde bulunan “Genel Bilgilendirme” bölümünde yer almaktadır.

Saygılarımızla,